IFK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK YSTAD HK
HEJA DI RÖE
Elitlaget

Elitlaget

 

🧨Jacob Hellström🧨
2024-07-24 09:31
Ytterligare nyförvärv på plats i den röda tröjan. Jacob håller till på V6 och hans styrkor är spänsten och snabbheten i kontringsspelet. Även han precis som Simon M har fått en gedigen handbollsutbildning i HK Aranäs. Vi tror han kommer bilda ett stabilt par på denna position ihop med Svante Strömberg. 

Vi hälsar Jacob varmt välkommen till IFK Ystad HK! 🧨


Facebook

Förnyade kontrakt
2024-07-20 13:16

Följande spelar har valt att förnya/förlänga sin avtal med IFK Ystad.

Se deras motiveringar i videoklippen.

Fler kommer inom kort....

 

Theo Johansson

 

Vilhelm Ernst

 

Lukas Larsson

 

Edvin Persson

🧨 Simon Mattsson🧨
2024-07-18 21:18
Ett helt nytt namn i den röda tröjan, Simon, från HK Aranäs är klar för ”Di röe”. Simon är född 2004 och är en snabb och duktig man-mot-man spelare på nio meter. Det blir ett fint tillskott och komplement till nuvarande trupp där han kommer passa fint in. Han är även väldigt träningsflitig vilket vi ser som en oerhört viktig egenskap i laget. Förhoppningsvis kommer denna unga kille överraska många av er och göra ett fint avtryck i Ystad Arena! 

Vi hälsar Simon varmt välkommen till IFK Ystad HK! 🧨🔥

Facebook
Träningsstart 20 juli
2024-07-18 17:44

Hoppas ni njuter av sommar och lite välförtjänt ledighet. Jag behöver väl knappast nämna turbulensen i klubben det senaste året, nu finns det bara en väg och det är framåt! 

 

På lördag startar vi upp med säsongens första träning, grabbarna är taggade på att få komma igång! (Enligt säkra källor har de flesta av dem ägnat många timmar i gymmet under semestern).

 

Vi har 2 träningsmatcher på hemmaplan inplanerade:

10 Aug 15.00 IFK-Lågan

17 Aug 15.00 IFK-HK Malmö

 

Kom gärna ner och stötta grabbarna och visa dem hur en riktig IFK familj ser ut.

 

Har ni inte möjlighet ovan datum så ses vi såklart på
hemmapremiären, lördagen den 14 september då vi
tar emot Kungälv.

 

Vi ses i hallen! 

 

Fredrik Petersen

Jonathan Andersson byter till IFK Ystad
2024-07-18 08:00
Jonathan Andersson, den inlånade högernian från Ystads IF har valt att skriva på för ”di röe” kommande säsong. Jonathan som verkligen kom in och gjorde ett starkt avtryck och var högst bidragande till att IFK Ystad HK spelar vidare i Herrallsvenskan tar alltså klivet över helt och hållet från och med nästa säsong. Vi passar på att tacka Ystads IF HF för ett gott samarbete och vi är fantastiskt glada att Jonathan väljer att fortsätta sin handbollskarriär i Ystad.

Jonathan själv kommenterar: ”Jag är glad över att skrivit 1-års kontrakt med IFK Ystad HK. Trots många alternativ från klubbar så blev mitt val på IFK eftersom jag trivs väldigt bra, och med Fredriks hjälp fått tillbaka stor glädje i min handboll. Jag tror detta är det bästa för mig just nu. Ser fram emot nästa säsong, hoppas vi ses i hallen!”

Fredrik Petersen säger: ”Jag är mycket glad att Jonte har valt att förlänga med oss trots många anbud från Handbollsligan, Jonathan har hittat glädjen till handbollen och har visat en x-faktor under säsongen som jag gillar! Detta är en nyckel för oss i vårt framtida arbete!”
Jonathan som hann med att göra 15 matcher för IFK Ystad HK förra säsongen noterades för 88 mål. Med ett målsnitt på nästan 6 per match så har han varit en av de målfarligaste spelarna i hela ligan. Det är med andra ord inte konstigt att det funnits ett högt intresse för honom, vilket gör oss ännu gladare att han faktiskt väljer ”di röe”. Vi håller tummarna på en lika fin utveckling framåt, och inte minst inför kommande uttagningar i ungdomslandslaget. En fin start på veckan, nu hoppas vi att det fortsätter med goda nyheter under hela sommaren och att ni är lika taggade som oss på kommande säsong!
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga