SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927, säsong 23/24 !

Joakim Öhrström, Bertil Karlsson, Göran Sjunnesson, 

Vem blir nästa medlem???

VM-Uppladdning 24 November.
2023-06-09 10:00

I december spelar de svenska damerna VM på hemmaplan för första gången och även uppladdningen inför mästerskapet sker på svensk mark – i Ystad.

 

Där väntar den 24 november den första av två landskamper mot Tyskland och två dagar senare möts länderna även i Lund i VM-genrepet.

 

Fyra i OS 2021, femma i VM 2021 och samma placering i EM i slutet av 2022 det är facit för de svenska damerna i de tre senaste mästerskapen.

 

I december fortsätter jakten på ännu högre placeringar när VM avgörs i Sverige, Danmark och Norge. Sverige kommer att spela gruppspelet och i händelse av avancemang därifrån även i huvudrundan i Scandinavium i Göteborg. Lottningen till mästerskapet äger rum i just den arenan den 6 juli och premiären spelas den 1 december.

 

Under uppladdningen inför hemma-VM kommer Sverige att ha Ystad som bas. Samlingen sker den 23 november och redan dagen efter är det dags för den första av två landskamper mot Tyskland inför mästerskapet.

 

Vi har goda erfarenheter av Ystad och ser fram emot att samlas där inför VM. Vi vet att vi får bra förutsättningar i våra förberedelser och minns också den fantastiska inramningen där vi mötte Serbien i EM-kvalet förra året. Den ser vi fram emot att få uppleva igen, säger förbundskaptenen Tomas Axnér som sedan åker med landslaget till hemstaden Lund den 26 november för att spela VM-genrepet.

 

Tyskland har slutat bland de åtta bästa länderna i de fyra senaste VM- och EM-turneringarna. Så det är ett bra lag vi ställs mot och det är viktigt för oss, säger han.

 

Senaste mötet lagen emellan var i kampen om sjundeplatsen i VM 2019 där Sverige vann med hela 35-24 och grusade de tyska OS-drömmarna. Sverige har bara en förlust på de senaste åtta mötena med Tyskland, men historiskt sett leder Tyskland med 30-10 i inbördes segrar.

 

Johan Mars-Österberg, marknads- och näringslivschef på Ystad kommun:

Vi är jätteglada över att åter kunna välkomna damlandslaget till Ystad. Denna gång blir det ju extra bonus då de förlägger sin uppladdning här med boende över flera dagar inför det historiska hemmamästerskapet. Det är också väldigt roligt att det denna gång är IFK Ystad som står som lokal arrangör.

 

Joakim Öhström, ordförande i IFK Ystad HK:

Det är med glädje och stolthet som IFK Ystad Handboll tar sig an uppgiften att stå som medarrangör till damlandslagets uppladdning inför det närstående mästerskapet. Att få bidra till att sätta fokus på handbollen i allmänhet, men framför allt ett dam-VM är en mycket hedrande och inspirerande uppgift.

SUMMER EDITION
2023-06-08 15:12
SOMMARPAKET
 
Solen skiner, det börjar bli badväder och vi är redo att unna oss extra mycket i år! Det är nämligen så att i samarbete med Action och Trend så har vi släppt ett exklusivt sommarpaket bestående av: badshorts, handduk och solhatt. Den självklara röda färgen kompletteras med ett trendigt och pangbra dynamitmönster.
 
För endast 999:- kan ni förhandsbeställa detta sommarpaket och därmed garantera att ni är bäst klädda i sommar. Inte minst ser vi detta på elitlagets egna fotomodell Melvin Petersen som fick ta ansvaret och bli plåtad i veckan.
 
Hur beställer man?
• Ta kontakt med Anders på kansliet, alternativt maila info@ifkystad.se med antalet sommarpaket ni vill beställa.
• Produkterna säljs för tillfället endast som ett paket.
• Det är ett begränsat lager, tveka därför inte på att beställa redan i dag!
 
Tack till Action och Trend i Skurup för samarbetet, samt till Melvin Petersen som vi hoppas lockar fler kunder!
Starttider Dynamitracet 3 juni !
2023-05-30 06:00

Här följer starttider för dynamitracet LÖRDAGEN den 3 Juni på idrottsplatsen:

Starttider:

13:15 A-lag, Pojkar Födda 08, Pojkar Födda 10, Pojkar Födda 11 Pojkar Födda 17/18

14:00 A-lag Damlag, Flickor Födda 10/11, Flickor Födda 14/15, Flickor Födda 16/17

14:45 A-lag Ystadpågarna, Juniorlag, Pojkar Födda 12, Pojkar Födda 13/14, Pojkar Födda 15/16

Actionochtrend är på plats och säljer kläder, kom och heja fram ungdomarna!

 

 

 

 

Med vänliga hälsningar

 

Anders Nilsson, Marknad, Kansli

Kvalmatch ATG Svenska Cupen !
2023-05-09 16:59

 

På lördag den 13 maj kl. 14:00 spelas avgörande match i ATG Svenska Cupen i Ystad Arena mot

Lödde HK , kom och heja fram laget!

Fri Entré

 

Anders Kansli/Marknadu

UNGA NYFÖRVÄRV
2023-04-26 17:11
 
IFK Ystad HK kan glatt meddela att vi kan presentera fem unga och lovande handbollsspelare till föreningen. Det är fantastiskt att få in dessa talangfulla grabbar som kommer förstärka oss i flera led. Vi ser det som ett tecken på att vi har något spännande på gång nu när vi gör ett omtag och satsar på yngre förmågor. Hoppas ni är lika exalterade som vi är på att köra i gång nästa säsong, våra spelare på dam- och herrsidan kan knappt bärga sig tills försäsongen och fyspassen ska starta.
 
Från vänster har vi fått in Ludwig Fältskog (2005) från HK Malmö och därefter Erik Jarl (2007), Oscar Svensson (2003), Melker Andersson (2005) och Antonio Emgård (2005) som ansluter från Ystads IF HF. Det är otroligt kul att så många väljer att satsa på sina handbollskarriärer i den röda tröjan. Vi hoppas att den erkända talangfabriken som IFK Ystad HK är kommer gynna deras utveckling framåt.
 
Fredrik Petersen säger: ”Det har varit otroligt kul att se vilket intresse som finns bland unga att spela hos oss. Satsningen som vi gör på våra yngre spelare kommer förhoppningsvis visa sig i framtiden och i nuläget vill vi ge dem de bästa förutsättningarna till att fortsätta utvecklas. Vi tar steg i rätt riktning och jag känner en grymt stor optimism kring föreningen just nu.”.
 
Nu laddar vi om och gör oss redo för bortamatch den 3 maj i Svenska Cupen mot Lödde Vikings HK. Mer information om matchen kommer när det börjar närma sig.
 
Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927-Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga