SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927

Leif Wedberg, Bertil Karlsson, Jeanette Wrangborn, Pia Berglund, Ann-Christin Petersen, Margrethe Karlsson, Göran Sjunnesson, Preben Petersen, Joakim Öhrström, Arne Fransson, Fredrik Nilsson, Ingemar Johansson, Christer Persson, Anna Andersson, Tony Andersson,

Jonas Nedervi, Göran Andersson, Kviskes Begravningsbyrå Anders/David, Johan Hansson, Richard Nilsson, Bernt-Åke Andersson, Carl-Axel Sandén, Anders Daun, Kent Johansson, Stellan Sjögren, LÖFQUISTS MEK VERKSTAD AB, Anders Hassel, Tina Hassel, Stefan Petersson, Tommy Falkman, Bettan Falkman,Thomas Jarl, Karlssons Aktioner Trelleborg, Benita Lellky,

Familjen Maria och Sune Åkesson, Niclas Borgström, Elias Wedberg, Anders Nilsson, Sydpetroleum Henrik Ahlm, Lars Ek, Andreas Svensson, Sandra Borgström, Hans Birger, 

Vem blir nästa medlem???

Guldkorn att förädla på och utanför planen.
2022-11-28 19:54

Många satte morgonkaffet i halsen för några dagar sedan av olika anledningar.

 

IFK hade inför matchen mot AMO tappat ytterligare 2 spelare, en Dalibor Doder som lämnat och Liam Thulin som är skadad.

The red vikings ger sig inte och IFK hade länge jämna steg med serietvåan. Men i andra halvlek skulle en skitutvisning bli första anhalten för AMO att rycka. Tittar man väldigt noga så var det många passningar och absolut sista passet i genombrottsläge som inte satt, en smärre effekt av att spelare som rört sig från klubben då för att hjälpa till eller erhållit myror i brallan efter att andra klubbar erbjudit både det ena och det andra. Oavsett så kommer det att gynna tillväxten i IFK och vissa av de som lämnat kan mycket väl dyka upp igen när lån eller spelaravtal löper ut. Vem vet i ett handbollstokigt Ystad om det finns en gud eller något annat som kan lyfta, då det fortfarande råder motvind är det på spelplanen det skall spelas. poängen plockas därefter.
Tro nu inte att hjulen snurrar bara för att IFK erhållit en av de allra finaste gåvor man kan erhålla från en anonym person. Ett stort tack till detta värmande idrottshjärta och som i detsamma ser samhällsnyttan och den sociala sidan av idrotten, livet har så mycket annat att erbjuda och det är här IFK Ystad kommer in i bilden mer än någon annan klubb. Man vill och är på väg att bygga lag, samhällsansvar genom nätverket, med detta kommer personlig utveckling och fördelande av ansvar och dialog. Mitt i detta står Sebastian Seifert ”Det är mycket som är nytt. Vi får inte de där enkla målen längre som etablerade spelare gick in och gjorde tidigare, och nu gäller det att någon annan kliver fram och gör dem. Det är många spelare som fått nya roller, och det tar tid att komma in i det.”

IFK fick en fin start på matchen och gjorde mål i sina tre första anfall. Därefter tog Amo tag i matchen och gick upp till 5-3. Där trodde jag med många att hemmalaget skulle sticka. Men IFK spelade sig kvar i matchen och ledde fram till 13-12. Men en mindre bra avslutning gjorde att Amo ledde med 15-13 i halvlek. – I det uppställda försvaret såg det väldigt stabilt ut. Och även framåt lyckades IFK för dagen komma till bra avslutslägen.

IFK gjorde två raka mål i andra, men därefter tog det roliga slut. Filip Pettersson drog på sig en skitutvisning som skulle bli kostsam, Amo gjorde fyra raka mål och efter det höll Amo undan resten av matchen.

IFK hade en mindre bra period i andra från ca femte minuten till 15:e där IFK bjöd på alldeles för många tekniska fel eller brände för mycket samt bakåt var laget inte riktigt på tårna. Hemmalagets ledning var som mest uppe i åtta bollar, men IFK snyggade till siffrorna och förlorade till slut med 30-25. Noterbart är att I Amo gjorde målvakterna Nikola Matovic och Mattias Hildenborg en hel del räddningar, detta kommer inte att erbjudas i returmötet i Ystad.

IFK gör en bra match med tanke på att 6 startspelare lämnat tills dags datum, då de röda tigrarna aldrig kommer att ge upp så kan allt fortfarande hända. Det kan jag utlova, då faktum är att alla lag slår alla i årets serie. Så lugn mina damer och herrar, festen har precis börjat och den vill vi väl gärna vara med på. Vi IFK:are skall inte vara alldeles nedstämda för det finns mycket att bygga på som också är och var bra. Jag instämmer med Sebastian som säger - jag tycker mycket såg bra ut. Framför allt ska vi bygga vidare på vårt försvarsspel, sa Seifert som lyfte fram några spelare lite extra.
– Axel (Eriksson) gjorde det återigen bra både framåt och bakåt. Truls (Landgren) kommer in och gör ett jättejobb. Sen tycker jag Edvin (Persson) återigen gör det bra. Nu vågade han ta för sig lite mer framåt.

Amo-IFK Ystad 30-25 (15-13)
Målskyttar: Axel Eriksson 6, Christoffer Nilsson 5, Edvin Persson 4, Truls Landgren 3, Filip Pettersson 3, Oscar Hansson 2, Svante Strömberg, Ruben Wangel.

 

/H

Det stannade vid en fyrling, men det är inte slut än.
2022-11-27 14:29

Det mesta gick snett för IFK Ystad – sviten bruten.
IFK Ystad hade fyra raka vinster i allsvenskan och var hack i häl på topplagen.
Då flög sviten all världens väg. Reaktionen på det sätt som den gjorde det.
27–30 (14–13) hemma mot bottenlaget IFK Karlskrona var en rejäl snedsegling, käftsmäll eller kalla det vad ni vill.

Nä pågar inga hästar skall det hoppas upp på igen, det är fan bara att knyta "näven" i fickan och steppa upp. Såklart händer saker man inte styr över som spelare men jag tycker ändå att IFK Ystad ska vinna mot IFK Karlskrona. Det pågår väldigt mycket i kulisserna som ej skall skrivas här med respekt för de inblandade.

Vad än värre är råkade IFK ut för en skada och ett rött kort som kommer att få följder. Om detta återkommer vi med vid ett separat inlägg.

Måns Landgren i ännu en match gjorde en mängd helt overkliga räddningar men tvingades ändå stå där som förlorare efter IFK Ystads 27–30.

IFK Ystads tränare Sibbe var återhållsam i sina superlativer efter säsongens första hemmaförlust.

– Vi gör ingen bra match och när vi inte gör det får vi det tufft mot många lag, framför allt då mot lag som själva ser sig som underdogs. Under hela matchen var vi tvåa på bollarna. Tråkigt för Måns (Landgren) som gjorde massor av räddningar men där returerna gick ut över linjerna. Det visar lite på att vi saknade hungern. Jag har även för många av mina bärande spelare som inte kommer upp i rätt nivå i dag. Då blir det tufft.

Som en levande vägg stundtals i matchen.

Karlskronas målvakt Flamur Gerbeshi överglänste Måns. IFK saknade inte lägen men tog inte vara på dem. Bland annat brändes tre straffar.

Hemmalaget hade 11–7 i mitten av första halvlek och hade så långt inga större problem med att dyrka upp Karlskronas utgrupperade försvar. Kanske gick det lite för lätt när IFK gjorde fem raka mål och förvandlade 6–7 till 11–7. Hur som helst började det gå grus i maskineriet efter den införskaffade fyramålsledningen.

IFK började kasta bort bollarna, gav bort dem direkt i nävarna, sprang inte hem och då bjöd de in dem igen. De (Karlkrona) fick energi och kände att de kunde tro på det.

Hälften av deras mål i första halvlek får de på kontringar. Om vi hade fått dem mer i uppställt spel hade vi haft goda möjligheter att vinna, sa Sibbe.

 

I slutet av första halvlek fick IFK Liam Thulin skadad. I samband med ett genombrottsförsök landade han illa och skadade sitt högerknä. Han fick lindas och ledas ut på bänken.

Sedan kan man såklart gnälla på domarna, jag tyckte inte heller att de var bra, men vi måste titta oss själv i spegeln först och fråga oss vad vi kunde gjort bättre.

Liam fram till idag är den formstarkaste spelare så det är klart att hans skada störde. IFK tappade mycket både framåt och bakåt.  IFK får se över tid hur allvarligt det är men det kommer nog att ta lite tid innan han är tillbaka.

Hemmakillarna höll ändå undan till 18–16 men när man några minuter senare åkte på tre utvisningar inom loppet av tre minuter passade Karlskrona på att smita förbi och kort därefter var ställningen 21–24.

Onödiga utvisningar och IFK höll sig inte kalla. Sedan kan man såklart gnälla på domarna, jag tyckte inte heller att de var bra, men IFK måste titta sig själva i spegeln först och fråga sig vad de kunde gjort bättre.  IFK skulle haft straff i vissa lägen, men killarna bränner ändå på tok för många frilägen som de spelar sig fram till

Varningsklockan.

En som definitivt inte var nöjd med domarnas insats var Dalibor Doder. Vid ställningen 26–28 och tre och en halv minut kvar Doder på väg igenom. Han stoppades bryskt men fick inte ens frikast och då var det för tredje gången i matchen. Då gick topplocket på den annars otroligt lugne och spelförande Doder i taket och skällde ut måldomaren efter noter. Skitbelöningen blev två plus två minuter och ett rött kort + blått kort varpå det kommer att rapporteras.

Tränarreaktionen efter detta utspel.

– Fantastiskt orutinerat av Dado där i slutet. Jag köper att han skulle haft straff men han borde ändå tänkt sig för lite bättre i stället för att ta en två plus två-utvisning och så ett blått kort på det. Visst, vi var två mål ner i det läget men det är ingen omöjlighet att hämta in. Så det han gjorde är inte försvarbart.

 

IFK Ystad–IFK Karlskrona 27–30 (14–13)
Målskyttar: Axel Eriksson 6(1), Christoffer Nilsson 6, Edvin Persson 5, Oscar Hansson 2, Liam Thulin 2, Filip Pettersson 2, Freddy Andersson (str), Måns Landgren, Fredrik Petersen, Dalibod Doder.

 

 

Nästa match mot ett AMO med lille "Stocken" vid roderet.

Han har föhopningsvis pillat klart i IFK Ystads lagbygge nu men någonting säger mig att AMO har fler spelare under luppen i IFK laget.


HF Karlskrona    11   11   0    0    356-282    22    74
Amo HK             10    8    2    0    331-268    18    63
Kungälvs HK      11    7    1    3    324-311    15    13
Skånela IF          11    6    2    3    332-300    14    32
HK Varberg        11    4    4    3    350-333    12    17
IFK Ystad HK      10    6    0    4    302-286    12    16

 

Det är några få mål framåt och några bakåt som skiljer om jag tittar över de 10 spelade omgångarna, men men ett varningens finger för attityd och råstyrka har IFK visat tidigare.

Jag har skrivit det för och skriver det igen - matchen är 60 minuter och bollen är rund.

Lycka till spelare och ledare i mötet med AMO, vi andra hejar från TV soffan denna söndag.

 

/H

2022-11-27 14:24

Detaljer för Ystapågarna
Lördag 19 november HK Ystadpågarna gästades av det självutnämnda topplaget Eslövs HF och gjorde en mycket bra insats. Det var inte avgjort förrän i slutminuterna YP pressade och var inte alls utspelade på något sätt. Eslöv ska vara nöjda med tanke på att YP hade initiativet en längre tid i matchen men några taffliga domslut som båda lagen reagerar över föll över till YP:s nackdel, sedan kom det på köpet lite till.

Spelarna idag gör en klart godkänd insats, det är ett bra lag som YP möter och smådetaljer som skiljer, efter förlusten med 25-30.
YP var bäst inledningsvis och ledde med 8-6 efter en kvart, men Eslöv hängde kvar och var dessutom ofina nog att vända till en tremålsledning i paus. I andra halvlek var det Ystadpågarnas tur att jaga och det gjorde man föredömligt med kvarten kvar skiljde det bara ett mål, men om det är orutin eller bara slarv får idag var och en själva avgöra. Man behöver vara på ”tå” och påkopplad i 60 minuter i knoppen annars kan det bli flera försmädliga nederlag. Många bra individuella prestationer såg ljuset idag i Ystad Arena och det är så här vi ska försöka fortsätta med våra ungdomar.
Poängen uteblev men det var ändå en bra insats, Ystadpågarna för dagen luftade två 05:or i målet, Felix Jidemo och Linus Hansson, Det var en del returer som studsade Eslövs väg och slutat eller inte alls spelat med 7-6-spel. Det är små saker som avgör och nu är vi inne på detaljer.

Ystapågarna-Eslövs HF 25–30 (12–15)
Målskyttar: Ruben Wangel 6, Truls Landgren 6, Philip Stävensjö 4, Felix Nicklasson 3, Freddy Andersson, Melvin Petersen, Felix Andersson, Marcus Karlsson, Ludvig Karlsson, Malte Sköld.


Matcherna i Herr div 2 Syd avlöser varandra under onsdagskvällen den 23/11 var det match igen.


Ystadpågarna mot Kävlinge, varningsskott.

Ystadpågarna började med en bra inledning för att sedan tappa, Ystadpågarna kom aldrig ikapp igen.
Första kvarten var bra sedan kom oprovocerade tekniska fel och YP fick problem i anfallsspelet.
YP inledde ändå starkt och dikterade matchbilden i början de ledde fram till 7-6 efter bland annat tre mål från 05:an Melvin P, men Kävlinge tog över taktpinnen och vände till 10-7. Sakta men säkert utökade hemmalaget ledningen och det lyste 19-13 på matchtavlan i halvtid.
Ystadpågarna gav det en bra chans i andra halvlek, och hämtade in fyra mål och hade chans att ta in ytterligare ett. Oturen grinade YP i ansiktet i stället åkte de på en utvisning och någonstans där gick matchen, YP:s Malte Skölds bör framhållas för sin allsidiga insats.
Han kommer in och offrar sig för laget och är överallt på plan. Han var riktigt bra.

 

Kävlinge-Ystadpågarna 33-26 (19-13)
Målskyttar: Melvin Petersen 6, Malte Sköld 5, Felix Andersson 5, Truls Landgren 3, Ludvig Karlsson 2, Elias Wedberg 2, Jesper Dahlberg, Marcus Karlsson, Max Nedervi.

 


YP möter Halmstad sön 4/12 kl.12.30 i Ystad Arena
Ett Halmstad som nu senast i matchen mot Karlskrona, gjorde under en period 15-1 i mål.
Att de tillhör den undre delen i tabellen syntes inte. De har nu passat ett varningsklocka till YP till kommande helg.

 

/H

Tack och lycka till, Dalibor!
2022-11-26 09:16

IFK Ystad Handbollsklubb vill tacka Dalibor Doder för sin tid i klubben denna gång. Vi önskar honom stort lycka till i Vinslöv. Kanske våra vägar korsas igen, vem vet!

 

Styrelsen IFK Ystad Handboll genom ordförande Joakim Öhrström

Innerligt och ödmjukt tack!
2022-11-25 21:42

Senaste veckan har vår älskade klubb fått ny luft under vingarna. Luft som ger oss alla ny energi till att fortsätta utveckla vår klubb, från de yngsta till de äldsta.

 

Tack till dig som gjort det möjligt att bli av med våra tunga ekonomiska ryggsäck som hotat vår existens, ett stort varmt och innerligt tack!

 

Tack till alla Er andra, ni vet vilka är, som på olika sätt bidragit ekonomiskt som nu möjliggör att föra verksamheten framåt!

 

Tack för Er tro på det som klubben nu gör och går igenom!

 

Tack till alla, i och runt klubben, ingen nämnd ingen glömd ,som varje dag ser till att träningar, matcher och andra arrangemang är möjliga genomföra. Utan Er är existerar vi inte!

 

Tack till alla trogna supportrar, ni betyder mycket mer än ni tror, inte minst i motvind!

 

Vi, alla tillsammans, måste fortsätta att jobba hårt för klubbens bästa varje dag, än är inte säsongen över. Det finns stora möjligheter, både på planen och utanför för planen, att göra denna säsong minnesvärd och positiv.

 

Det förtjänar IFK Ystad Handboll, det förtjänar alla ni som ovan är nämnda.

 

Styrelsen IFK Ystad Handboll genom ordförande Joakim Öhrström

Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927 Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
Ystapågarna, 20/12 11:00 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga