SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927, säsong 23/24 !

Joakim Öhrström, Bertil Karlsson, Göran Sjunnesson, 

Vem blir nästa medlem???

Kvalmatch ATG Svenska Cupen !
2023-05-09 16:59

 

På lördag den 13 maj kl. 14:00 spelas avgörande match i ATG Svenska Cupen i Ystad Arena mot

Lödde HK , kom och heja fram laget!

Fri Entré

 

Anders Kansli/Marknadu

UNGA NYFÖRVÄRV
2023-04-26 17:11
 
IFK Ystad HK kan glatt meddela att vi kan presentera fem unga och lovande handbollsspelare till föreningen. Det är fantastiskt att få in dessa talangfulla grabbar som kommer förstärka oss i flera led. Vi ser det som ett tecken på att vi har något spännande på gång nu när vi gör ett omtag och satsar på yngre förmågor. Hoppas ni är lika exalterade som vi är på att köra i gång nästa säsong, våra spelare på dam- och herrsidan kan knappt bärga sig tills försäsongen och fyspassen ska starta.
 
Från vänster har vi fått in Ludwig Fältskog (2005) från HK Malmö och därefter Erik Jarl (2007), Oscar Svensson (2003), Melker Andersson (2005) och Antonio Emgård (2005) som ansluter från Ystads IF HF. Det är otroligt kul att så många väljer att satsa på sina handbollskarriärer i den röda tröjan. Vi hoppas att den erkända talangfabriken som IFK Ystad HK är kommer gynna deras utveckling framåt.
 
Fredrik Petersen säger: ”Det har varit otroligt kul att se vilket intresse som finns bland unga att spela hos oss. Satsningen som vi gör på våra yngre spelare kommer förhoppningsvis visa sig i framtiden och i nuläget vill vi ge dem de bästa förutsättningarna till att fortsätta utvecklas. Vi tar steg i rätt riktning och jag känner en grymt stor optimism kring föreningen just nu.”.
 
Nu laddar vi om och gör oss redo för bortamatch den 3 maj i Svenska Cupen mot Lödde Vikings HK. Mer information om matchen kommer när det börjar närma sig.
 
Öppet brev från styrelsen
2023-04-21 15:28

Öppet brev från styrelsen

 

Dammet har lagt sig efter säsongsavslutningarna och vi vill ta tillfället i akt och tillsammans med er reflektera över det senaste året. Vi ska inte försköna något – det har varit ett kämpigt år. Tittar vi på herrsidan så inleddes säsongen med stora ambitioner och förhoppningar om att tillhöra toppskiktet av Herrallsvenskan. Vi hade en stark trupp med både nyförvärv och flera tongivande spelare som stannade kvar efter degraderingen från Handbollsligan. Vi ville upp, vi laddade om, vi skulle tillbaka till toppen. Så blev det inte. I stället för att fokusera på den sportsliga framgången behövde vi skifta fokus till att säkerställa föreningens framtid.

 

Vi vet om att en del av besluten vi tvingades ta varken var det ni hade önskat eller förväntat er. Det fanns både besvikelse och missnöjdhet över hur föreningen hade hamnat i den ekonomiska situation som vi befann oss i. Till alla er vill vi säga att vi förstår helt och hållet, vi håller med om att det inte är tillräckligt bra för IFK Ystad HK. Likt många andra föreningar som haft kämpiga år grundar sig mycket i pandemin. Det ska dock inte vara en ursäkt för varför vi hamnade där vi gjorde, vi skulle ha agerat annorlunda och den lärdomen tar vi med oss framåt.

 

En stor del av arbetet för att dra ner på kostnader blev att se över spelartruppen för herrarnas elitlag. Totalt lämnade fem spelare, Dalibor Doder, Christopher Schnell, Jesper Johansson, Mads Karlstrup Honore och Simon Bak Ostersen, som alla förväntades ta stora roller under säsongen. För varje spelare som försvann blev det naturligtvis tuffare att få resultat på handbollsplanen. Unga spelare fick kastas in i hetluften och ta större ansvar än vad som ursprungligen var tänkt. Vi hade bra perioder och vi hade mindre bra perioder, så är livet – så är handboll. Något som vi aldrig saknade, och som får sägas kännetecknas av ”di röe”, är att vi hade en jäkla inställning likt få andra lag kan mäta sig med. Ibland kan det till och med kännas som att vi i den röda familjen tvingas kämpa lite hårdare än andra, men vi ger oss ta mig tusan aldrig. Kalla det vad ni vill, men det har kommit att bli lite av charmen med att vara röd.

 

Det ska dock sägas, och det kan inte understrykas tillräckligt. Utan alla er partners, sponsorer, supportrar och funktionärer så hade vi inte klarat det. Till alla er som år efter år väljer att stödja just vår förening och möjliggör så mycket för våra ungdomar, damer och herrar. Det är ni som är ryggraden till både IFK Ystad HK, men också föreningslivet i stort. Ni bidrar inte bara ett handbollslag, ni bidrar till hela staden och samhället vi bor i. Ett fantastiskt stort tack till er. Ni har visat att ni ställer upp när föreningen behöver det som mest och det är vi evigt tacksamma för. Vi hoppas att ni känner lika stor entusiasm som vi gör och väljer att fortsätta stödja oss när vi nu blickar mot en ljusare framtid.

 

Ytterligare tack ska riktas till den enskilt viktigaste faktorn till varför vi faktiskt lyckades ta oss igenom de skulderna som föreningen tampades med. Vår anonyma gåvogivare som med miljongåvan gav oss förutsättningar att ens kunna fortsätta kämpa. Denna gåva är inte bara ett tecken på att vår förening betyder något, utan även att det finns eldsjälar runt om i samhället som kan göra skillnad på riktigt. Det är något vi i föreningen aldrig kommer glömma, och vill därför skriva vårt ödmjukaste och varmaste tack. 

 

Vi har tagit oss igenom ett stålbad och vi lever fortfarande. Låt oss ta in dessa orden ett kort ögonblick och känna lite stolthet. Våra herrar hamnade till slut på en sjundeplats i en historiskt tuff säsong, både på plan och utanför. Våra damer var ytterst nära att ta klivet upp till division två efter en stark säsong. Våra kära Ystapågar kunde säkra sitt kontrakt i division två efter en minst lika turbulent säsong som elitlaget. Samtidigt har våra ungdomslag stått för starka prestationer och viktigaste av allt haft roligt. I IFK Ystad HK är alla välkomna och det visar vi inte minst med vårt projekt ”Klubben för alla”. Det är alltså gratis att spela handboll hos oss för barn mellan 0-17 år, som möjliggörs tack vare våra tre samarbetspartners. Det finns otroligt mycket positivt i denna förening och så fantastisk många engagerade funktionärer, ledare och föräldrar som är en del av den röda familjen.

 

Fortsättningsvis finns det även mycket positivt på gång som ni säkert har kunnat följa på våra sociala medier redan. Vi får in fler personer som vill hjälpa till i föreningen och vi bygger för framtiden. Våra elitlag står på stadiga ben och trupperna byggs vidare både på herrsidan och damsidan. Fokus är att bygga hållbart och stadigt för att just kunna stå emot de vindar som kan blåsa både från höger och vänster. Vi ska förbättra arbetet mot nätverket och försöka ge tillbaka till alla er som redan ger oss så mycket i form av intäkter, tid och engagemang. Vi har lyssnat och vi ska ta lärdom av allt de senaste åren har gett oss. Vi väljer att blicka framåt och lovar er att ge allt vi kan för att ta IFK Ystad HK dit vi hör hemma. Tillsammans med alla er kommer det vara möjligt. Tillsammans med er har vi kämpat i medvind och motvind sedan föreningen grundades för snart hundra år sedan, år 1927. En sak kan ni ha klart för er – vi kommer fortsätta kämpa åtminstone hundra år till.

 

Tack för ert ständiga stöd och vi hälsar er varmt välkomna till kommande säsonger. Tillsammans ska vi visa vad det innebär av att vara en del av ”di röe”, IFK Ystad HK.

 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen

100 dagar kvar !
2023-04-20 17:06

Köp biljetter på IFK:s hemsida.

NY FYSTRÄNARE
2023-04-12 14:28
Fredrik Schön
Vi förstärker på ledarsidan med en ny fystränare av rang, Fredrik Schön. Vad sägs om sju SM-guld, ett EM-brons och olympier 2016 i Rio? Det är en fantastiskt kompetent person som ansluter till föreningen och är en del av utvecklingen framåt. Med en lite yngre trupp blir det väldigt viktigt att vi prioriterar att hålla den fysiska nivån i toppklass.
Fredrik Petersen säger: ”Jag är extremt nöjd över att vi fått möjlighet att knyta oss an en så bra förstärkning som fystränare. Han har ett otroligt driv och har själv idrottat på den absolut högsta nivån. Det glädjer mig oerhört mycket att jag kommer få jobba med Fredrik kommande år.”
Fredrik Schön kommenterar: ”Det är med spänning och glädje jag tar mig an uppdraget som fystränare i IFK Ystad. Det är en ung trupp med stor potential och goda förutsättningar till att göra en bra säsong.
Min uppgift i det hela blir i synnerhet att lyfta de fysiska förutsättningar att få spelar att prestera på ytterligare en nivå. Rent allmänt tror jag mig också kunna bidra till att den mentala styrkan hos spelarna tar ett kliv i rätt riktning. Samarbetet med Fredrik ser jag både verkligen framemot och jag är övertygad att vi tillsammans kommer ta oss tillbaka dit vi hör hemma.
I år laddar vi dynamiten med riktigt krut! ”
 
Styrelsen !
Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927-Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga