SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927, säsong 22/23 !

Leif Wedberg, Bertil Karlsson, Jeanette Wrangborn, Pia Berglund, Ann-Christin Petersen, Margrethe Karlsson, Göran Sjunnesson, Preben Petersen, Joakim Öhrström, Arne Fransson, Fredrik Nilsson, Ingemar Johansson, Christer Persson, Anna Andersson, Tony Andersson,

Jonas Nedervi, Göran Andersson, Kviskes Begravningsbyrå Anders/David, Johan Hansson, Richard Nilsson, Bernt-Åke Andersson, Carl-Axel Sandén, Anders Daun, Kent Johansson, Stellan Sjögren, LÖFQUISTS MEK VERKSTAD AB, Anders Hassel, Tina Hassel, Stefan Petersson, Tommy Falkman, Bettan Falkman,Thomas Jarl, Karlssons Aktioner Trelleborg, Benita Lellky,

Familjen Maria och Sune Åkesson, Niclas Borgström, Elias Wedberg, Anders Nilsson, Sydpetroleum Henrik Ahlm, Lars Ek, Andreas Svensson, Sandra Borgström, Hans Birger, 

Vem blir nästa medlem???

Sista hemmamatchen för säsongen
2023-03-18 11:10

Det har blåst tuffa och hårda vindar denna gångna säsong, många går på knäna och många undrar vad kommer att ske.

 

Men vi kan börja med dagens hemmamatch för representationslaget i herrallsvenskan.

IFK Ystad möter ett hungrigt Kungälvs HK som givetvis vill ta fler poäng precis som vi i IFK.

Vi spelar för att vinna för det är väl det som är meningen med tävling.

 

Det som är något som ingen annan klubb klarat av i nutid på elitnivå är att man släppt iväg ett helt lag (dessutom 1:a uppställning) under innevarande säsong och ändå lyckats matcha laget med uddamålsförluster mot topplagen under säsongen OCH klara sig kvar i serien. Måhända att det blir med eller utan kval men vad gör det, det är starkt gjort av spelare och ledare i seniorgrupperna som varit i korselden eller kalla det stålbad hela säsongen. 

 

Kungälv har med sina 32 inspelade poäng och en match mindre spelad än jagande Varberg en kvalplats i handen redan idag, men det ska spelas klart först.

IFK kan med lite fix o trix ta sig ur en 9.e position till en 6:e plats såvida de övriga i spannet inte tar poäng dvs. (Vinslöv HK, Västerås Irsta HF, HK Drott) Helt fantastiskt om det skulle gå vägen.

 

IFK ligger som sagt på plats 9 och har 22 inspelade poäng och +7 i målskillnad

Tyresö 10:a med 20 poäng minus 24 i målskillnad

IFK Karlskrona på kvalplats med 19 poäng och minus 52 i målskillnad

 

Hur som helst så öppnar Arenan för dagens match ca kl.13.30 och dynamitbaren kl.13.30- 17.00

Matchstart är kl.15.00 så passa på att hylla och ta farväl av olika spelare och ledare då de inte har fler matcher på hemmaplan.

 

Vi önskar er hjärtligt välkomna och ser fram emot en handbollsfest.

 

/H

 

🧨 TACK SEBASTIAN 🧨
2023-03-14 15:25

Styrelsen meddelar: ”I det fortsatta arbetet med att anpassa klubbens kostnader över tid har vi tillsammans med Sebastian Seifert kommit överens om att avsluta vår samarbete i förtid. Den ekonomiska oro och osäkerhet som råder i vår omvärld gör kommande årsintäkter osäkra, vilket motiverar ytterligare ekonomisk anpassning. Vi väljer att agera proaktivt och är tacksamma över samarbetsviljan som Sebastian visst.

 

Sebastian har verkat i klubben under en lång och utmanande tid med framför allt en pandemi som förändrat förutsättningarna både på plan och utanför. Med hängivenhet, lojalitet och kunnande har Sebastian med de förutsättningar som givits, på ett imponerande sätt lyckats få ihop laget och spelare som i sin tur tvingats ta nya roller och uppgifter.

 

Att avsluta samarbetet i förtid är ett svårt och tufft beslut att ta eftersom vi inte vet vilka eventuella framgångar ett fortsatt arbete kunnat ge. Handbollsvärlden är inte gigantisk, det skulle inte förvåna oss om våra vägar korsas igen i framtiden.

 

Tack Sibbe, lycka till med kommande utmaningar!”

 

Sebastian Seifert säger följande: ”Vi har kommit överens om att avsluta samarbetet i förtid. Den ekonomiska situationen har varit mentalt krävande. Jag förstår klubbens beslut att försöka spara mer pengar, och jag hoppas att detta kan vara ett bidrag som ger IFK Ystad en ljusare ekonomisk framtid. Men det är ändå med sorg och vemod som jag lämnar mitt lag, min andra familj. Jag kommer sakna killarna otroligt mycket, mer än de själva anar. Men det kvarstår det par matcher för att ro kontraktet i hamn, vilket har blivit årets målsättning. Det är nu draken lyfter, på återseende!”.

 

I samband med lördagens och säsongens sista hemmamatch mot Kungälvs HK kommer vi uppmärksamma Sebastian lite extra. Vi välkomnar er ner i hallen för att både stötta grabbarna i vad som väntas bli en tuff match, samtidigt som vi tackar av Sebastian för hans år och engagemang i klubben.

 

Mer information kring vilket väg IFK Ystad tar framåt på tränarfronten kommer kommunicerat utåt kommande dagar.

 

Återigen, stort tack Sebastian och lycka till framåt! 🧨

 

Booom Booom Booom i Ystad Arena ikväll.
2023-03-10 15:37

Nya unga killar mixade med rutin och ålder det är vad vi kan bjuda på i kvällens MÅSTE match mot Malmö.

Det är inte varje fredagskväll ni kan uppleva ett skånederby i Ystad Arena.

En del representationsspelare från A-lag som varit borta en tid och efter sjukdomar så ställer vi en härlig mix på golvet till matchen. 

Det kommer sannerligen bli ett krig över 60 minuter, för båda lagen är piskade att ta poäng.. Förväntar mig en tuff och hård fysisk match men vi ska vara med och dansa i 60 minuter.

Segersång är efterlängtad men vi måste vara på tå, kan inte fortsätta att stå och leta efter godis i fickorna när Malmö anfaller. Behöver ett försvar som stiger fram och får träff detta för att få enkla mål. Vi kan inte heller stå som fönsterputsare i anfallsspelet utan måste systematiskt nöta ner dem med tempo och hjärna, framför allt sluta stjäla ytor för varandra i anfallsspelet. 

Efter många trösklar att ta sig över under säsongen så ska YP ikväll försöka avgöra av egen kraft för att säkra kontraktet, samtidigt kunna spela på söndag igen och nästa lördag utan press.

 

Välkomna ner till matchstart klockan 19.00.

 

/H

Påskens Stora Bingofest !
2023-03-03 14:45

Du kan köpa Bingolotter av oss till Påskdagen, gör din beställning på info@ifkystad.se eller

telefon 0411-748 00 eller Swisha på Nr: 123 381 17 67 och vi levererar.

 Enkellott 100:-

 Dubbellott 200:-

https://lagkassa.sportadmin.se/sales/shop/4XK5B1X1J 

 

 Anders Kansli/Marknad

 

19:00 i kväll Ystad Arena.
2023-03-01 17:36

Kvällens Apokalyps. 

Hänga på eller bli avhängda.

Ja mina vänner nu jäklar vankas det kval (fyllda) 60 minuter i Ystads Arena. Det är ikväll ca kl.20:30 vi får veta om det är himmel eller helvete som gäller, IFK Ystad HK ser till att tända ett par dynamitgubbar extra och skicka in dem bakom fiendelinjen. Jag bryr mig inte om hur det ser ut ikväll men har man tagit fan i båten så får man se till att ro om än med ett måls marginal, då har man gjort vad man kunnat. Värsta scenariot är skador inför avslutningen av säsongen.

För under säsongen som sprungits igenom 2022–2023 kommer tanken upp på snövit och de 7 dvärgarna (en animerad historia som började 1937). Snövit sedan kommer Kloker, Butter, Glader, Trötter, Blyger, Prosit och Toker, symboliken är att man sätter sig på onödiga prov eller kalla det för utmaningar som sedan måste redas upp, och nu står vi här ihop med ett härligt gäng spelare och ledare som inte kommit upp i nivå då det har saknats skytte kring virtuosen Filip Långh bland annat. 
Rent av inte vågat använda unge herr Thulin som har testat ett par hårtorkar vid detta lag. Vem som är vem i de 7 små dvärgarna får ni själv göra en skattning av.

Ikväll absolut ett avtäckelse i form av att IFK spelarna spelar som de gjort och visar upp de senaste matchernas form med attityd och hjärta, annars blir det f.. bittert. Så är verkligheten för dessa krigare som går in i Colosseum ikväll för att överleva som grupp eller lag likt filmen tillbaka i minnet med Gladiator. En för alla o alla för en, det handlar om att överleva och då kan allt hända.
Det finns inte i min värld att känna efter idag när klingan ligger på halsen och inget att förlora, en gammal klyscha kanske men    - just do it.

 

Nä hörrni kära publik som under året sett Oscar Hansson ”slakta”, enligt domarteamen med utgången att behöva syna ett och annat kort i olika arenor. Ska hundan ta mej få valuta för pengarna idag med att vara med 60 minuter men ändå kan dela ut några varma kramar, det är grabbens spelstil så bara gilla läget. Axel ”duracell” Eriksson är en annan kandidat som kan reta gallfeber på vilken motståndare som helst, denna lilla hexpipa som far runt och är mellan varven överallt. Nyttja honom som den kanonkulan han är, han har 50% till att ge när det gäller kraft från de senaste 2 matcherna.
Detta är bara några som varit under min lupp den senaste tiden och mer kommer över tid var så säkra. 
Laget har sammansvetsats av allt som hänt och än är det inte slut. 

 

Vi ses i hallen, för ikväll är det ALL IN som gäller. Visa att vi bryr oss som kan stötta och heja fram våra IFK pågar även när det inte fungerar perfekt. 
Efter regn kommer sol….

Mvh H.

Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927 Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
Ystapågarna, 20/12 11:00 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga