SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927

Leif Wedberg, Bertil Karlsson, Jeanette Wrangborn, Pia Berglund, Ann-Christin Petersen, Margrethe Karlsson, Göran Sjunnesson, Preben Petersen, Joakim Öhrström, Arne Fransson, Fredrik Nilsson, Ingemar Johansson, Christer Persson, Anna Andersson, Tony Andersson,

Jonas Nedervi, Göran Andersson, Kviskes Begravningsbyrå Anders/David, Johan Hansson, Richard Nilsson, Bernt-Åke Andersson, Carl-Axel Sandén, Anders Daun, Kent Johansson, Stellan Sjögren, LÖFQUISTS MEK VERKSTAD AB, Anders Hassel, Tina Hassel, Stefan Petersson, Tommy Falkman, Bettan Falkman,Thomas Jarl, Karlssons Aktioner Trelleborg, Benita Lellky,

Familjen Maria och Sune Åkesson, Niclas Borgström, Elias Wedberg, Anders Nilsson, Sydpetroleum Henrik Ahlm, Lars Ek, Andreas Svensson, Sandra Borgström, Hans Birger, 

Vem blir nästa medlem???

IFK Ystad HK hälsar Rasmus välkommen!
2023-01-27 09:59
 
IFK Ystad HK hälsar Vilhelm välkommen!
2023-01-27 09:57
 
IFK Ystad mot Varberg 15.00
2023-01-21 12:47

IFK Ystad har tagit två viktiga segrar den senaste tiden. Faran är dock inte över utan det är fortsatt kompakt i streckstriden. Två nya poäng idag hade suttit fint men bollen är rund och matchen spelas över 60.00 minuter, kanske samma rafflande avslut som Ystadpågarna hade igåkväll.

Varberg vann något överraskande mot HF Karlskrona borta senast och jagar som bäst nu en kvalplats uppåt. En mycket svår match dessutom bortaplan men konstigare saker har skett.

 

Välkomna via Solidsport.com och heja fram vårt IFK Ystad, matchstart kl.15.00

 

Vad som angetts så kommer IFK med samma trupp som senast, trevligt minsann att dett ökats på med några till i truppen. Det tar hårt att gå tungt på 7-8 spelare som IFK gjort under en del av säsongen. Ser fram emot en match med bra prestationer som kan avyttras i 2 nya poäng med hem till Ystad.

 

/H

Ordentligt snuvade på festen av Ystapågarna
2023-01-21 10:34

Dagen efter slaget i Eslöv som många eslövsbor trodde att man enkelt kunde städa av för att sedan ta en eller två festpilsner, sorry på den. Då det i YP:s chattgrupp höjdes röster innan match att ska de filma matchen så kan de filma oss vinnare i omkl.rum 5.

Som ett djävulskt piskrapp från Ystadpågarna satt sista spiken då den officiella matchklockan visade 60.00 och Freddy A hade blivit neddragen eller slagen. Han blev tokig och togs omhand av Linus (YP spelare).

Domslut Eslövsspelaren direkt rött och straff till Ystadpågarna, ställningen var 32 - 32.

 

Nu till matchen

Lagen följdes åt i första halvlek ca: 22 minuter till ställningen 12 - 12 efter detta gjorde YP ett miniryck fram till 12 - 15 ledning, matchklockan visade nu 26:51 spelat av första halvlek. Ystadpågarnas E. Wedberg åker på en utvisning 27:02 men denna period slutat 1 -1 i mål för vardera lag. Hela laget gör en bra första halvlek men Truls L slit öppnar för så många andra, en lite extra stjärna i kanten med tanke på akuta magproblem som tillstött. Lagen fortsätter med bra anfallshandboll och går till halvtidsvila med Ystadpågarna som ledare med 16 - 15 i matchen.

 

I halvtid förmedlas en del detaljer att tänka på inte jätte mycket att ändra, en positiv touch o ton som absolut gav mersmak i andra halvan av matchen.

En del byten anfall/försvar föregicks med utgången att "åldermannen Spigge" kund få ta igen sig lite då och då under en bra andra halvlek.

Andra halvlek gör våra motståndare mot tämligen omgående och reducerar till 16 - 16, Freddy replickerar 31 sekunder senare med att sätta YPs 17:e mål för kvällen. Fasen det känns som det kommer att gå vägen ikväll. Vi har mixen av genobrottsspelare och ett bra skytte ikväll samt kanter som oroar våra motståndare, trevligt trevlig minsann.

Spelat 38:26 tar YP ledningen med 22 - 19 men motståndarna kommer tillbaka och det är 23 - 23, 24 - 24 de gör även 25 - 24 så vi hamnar i underläge. Härifrån är det 2 mål upp växelvis lagen emellan. Eslöv tar ledningen med 26 - 24 även 28 - 26 med 48:37 på matchklockan men 52:32 in har Ystadpågarn kommit in i  ett flyt och får målvaktsräddningar med sig samt fortsätter trycka och gjort 4 raka mål som innebär ledning med 28 - 30. Våra motståndare gör 29 - 30 Ystadpågarna trycker in 29 - 31 eslöv svarar med att gå ikapp till 31 - 31 nu när matchklockan visar 58:25.  58:53 Ystadpågarna tilldelas straff som blir mål och ger en ledning med 31 - 32 varpå eslöv tar sin 3:e timeout 58:59 på klockan. I detta läge sitter Ystadpågarna med trumf på hand med egen 3:e timeout outnyttjad. Hinner tänka att även om de gör mål så gör vi ett till så heta och bra är vi. Matchen startar igen men blåses av och domarteamet pekar på straffkast till våra motståndare, 59.20 och de har här och nu kvitterat matchen till 32 - 32. Ystadpågarna gör avkast det är nu helt tyst på läktarn där eslövsborna sitter, Ystadpågarna maximerar halltid eller speltid vilket man vill med att ta sin 3:e och sista timeout när klockan nu står på 59:44.

Matchen blåses igång för att vid 59:56 blåsas av och vilda protester från motståndarna, Ystadpågarna tilldömda frikast i vänster nio position. OJ OJ OJ Ystadpågarna ställer upp ett par spelare som ska freda skytten, i detta fall vänsterhänte Freddy A. Matchen blåses igång Freddy går till väders och får sig en riktig "värmare" aftonens överfall av en eslövsspelare klockan 59:59 och man tänker de blåser nytt frikast................   ja ja det blev oavgjort. Men ack nej.

 

Här är vi tillbaka till inledningen efter något som kan liknas en gastkramande Hitchkock film.

Efter en stunds samtal och lugnande i båda lagen så stegar domarteamet fram med direkt rött kort till eslövsspelaren samt straffkast till Ystadpågarna. Melvin P sänds fram då han lagt några tidigare i matchen och med mål som resultat, så varför ändra. 

 

Matchen igenom fortsatte med anfallshandboll med ibland avsaknad av ett försvarsspel, ett evigt och ivrigt påtalande o hejande. Senare delen i matchen var snedställ, ta djup, sök kontakt o få träff under sista halvan av andra halvlek gjorde sitt till för att i möjligaste mån fånga upp motståndarna.

 

Matchavslut

Straffkast till Ystadpågarna matchklockan har rullat upp på 60.00 minuter, detta är det absolut sista som händer. Domarna blåser igång..............en liden fint o målvakt rör sig åt ett håll varpå Mevlvin ganska enkelt lägger den i mål. Domarna blåser och gör måltecken vi kan nu läsa på matchtavlan eslöv 32 - Ystadpågarna 33.

 

Målskyttar Ystadpågarna

MelvinPetersen 10, Freddy Andersson 9, Linus Svensson 5, Philip Stävensjö 4, Truls Landgren 3, Elias Wedberg 1, Marcus Karlsson 1.

 

Till er alla

Man närmar sig helgen veckan börjar ta slut. Om några timmar e det dags och ge sig ut. Då har man fredag i blodet igen det man missat det tar man igen. Man beter sig som en greve fast man inte har en spänn

för man har fredag i blodet igen. Stämplar in stämplar ut varje dag e lik den andra Ja samma sak ja samma slit irrar runt som alla andra. Vardan e en pest då längtar man som mest. Man närmar sig helgen veckan börjar ta slut. Om några timmar e det dags och ge sig ut.Då har man fredag i blodet igen det man missat det tar man igen.Man beter sig som en greve fast man inte har en spänn för man har fredag i blodet igen.

 

Trevlig helg

/H

Razzel & Pling gillar caching
2023-01-14 09:54

Välkomna till ett nytt år 2023 som började bra  med vinst i senaste matchen.

Från ett skadehelvete till lyckorus så ser vi fram emot att få se igen efter en tids frånvaro  Liam Thulin, Axel Eriksson, Fredrik Petersen, Melvin Petersen.

 

Här har ledarstaben en mängd lösningar för att lira i allsvenskan och ingenting är omöjligt.

Har inte hunnit spana in några träningar i veckan så jag har inga delikatesser att dela ut till er läsare.

Matchen med stort M i många avseenden behöver vinnas mot ett Vinslöv som ligger en poäng före i tabellen, Vinslövs 5 senaste matcher kan sammanfattas F V F V V ( F= förlust V= vinst) och för IFK de senaste 5 matcherna gäller V F F F F, inget att hymla om. Det är att ha varma servetter till motståndarna och få träff och att ge sig möjligheten till kontringar, se "Nisse" senast. Grabben njuter av att få springa så för hundan låt honom göra det och häng av Vinslöv i ren frustration.

Målmässigt har IFK gjort 467 mål och vittjat nätet bakåt 473 gånger = -6, för motståndarna idag gäller 465 framåt och släppt in 466 = -1. IFK har 14 poäng medan Vinslöv har 15 inspelade poäng över 16 spelade matcher vars. Vinslöv 7:a och IFK 10:a i tabellen. I händelse av en vinst av god kaliber så kan det mycket väl vara så att IFK kan ta klivet upp på 6:e plats med alla lag som spelat 17 omgångar OM IFK vinner och samtidigt förlorar Tyresö och Västerås/Irsta.

Jag förväntar mig ett fullständigt krig över 60 minuter där IFK inte tar hänsyn till mer än att få bollen i mål i varje anfall och bakåt ett explosivt fotarbete som låser upp Vinslöv i det de vill företa sig. 

 

IFK fick förfrågan om en spelare som lämnat för dagens motståndare och i det läget var det försäljning som var ett måste för att bejaka tillvaron. Han känner IFK utan och innan precis som IFK spelarna känner honom men det är match och idag är han motståndare i en klubb som jag gärna ser att det blir vinst mot.

 

Senast lagen möttes hade IFK supporterbuss och ett 100-tal ystadbor på plats, det var ett galet tryck strax innan matchstart och under 60 minuter. Hoppas vi ses alla IFK:are i hallen idag för det behövs för idag händer det...

 

Av bara farten så spelar även Ystadpågarn kl.12.30 i Ystad arena, en tuff match men det är så det ska vara. Det kan sluta precis hur som helst.

 

Välkomna

/H

 

 

Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927 Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
Ystapågarna, 20/12 11:00 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga