SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK YSTAD HK
HEJA DI RÖE

Om klubben

 

IFK Ystad HK är en handbollsklubb med en stolt historia som sträcker sig tillbaka till 1927. Beläget i den idrottsvänliga staden Ystad, har klubben sedan dess varit en hängiven aktör i handbollsvärlden och ett kärt inslag i lokalbefolkningens hjärtan. Med både flick- och herrlag, samt ett elitlag som för tillfället spelar i Allsvenskan (med många säsonger i Handbollsligan), har IFK Ystad HK visat på en oavbruten strävan efter framgång och utveckling genom åren.

 

Det är ingen överdrift att säga att Ystad är handbollens huvudstad, och IFK Ystad HK har utan tvekan varit en av anledningarna till stadens rykte. Genom åren har klubben fostrat flera av handbollsvärldens största stjärnor. Några av dessa framstående spelare inkluderar namn så som Jim Gottfridsson, som blev erkänd som världens bästa handbollsspelare år 2022, tillsammans med Niklas Ekberg, Fredrik Petersen, Sebastian Seifert och Kaupo Palmar.

 

Men IFK Ystad HK strävar inte bara efter att producera elitnivåspelare; klubben har också en djupt rotad passion för att involvera och utveckla ungdomar. Genom projektet "Klubben för alla" har vi tagit ett betydande steg mot att bli en mer inkluderande förening för alla, oavsett ekonomiska förutsättningar. Genom att ta bort träningsavgifterna för ungdomssidan har klubben öppnat upp för fler barn och ungdomar att delta i handbollsaktiviteter och få utlopp för sin passion till sporten. Ett stort tack går till klubbens samarbetspartners, vars stöd har gjort detta initiativ möjligt, och detta utgör bara ett av många sätt som klubben vill ge tillbaka till samhället. Läs gärna mer här: Klubben för Alla

 

IFK Ystad HK är stolta över att kunna kalla sig "di röe" och kan med rätta beskrivas som föreningen där vi har roligast. Vi är föreningen som står för en sann kamratskap och gemenskap som är svår att överträffa. Trots att vi inte alltid haft samma ekonomiska förutsättningar som vissa av de andra lokala handbollslagen, har klubben aldrig tvekat på att få kämpa hårdare och klara sig igenom motgångar. IFK Ystad HK har övervunnit hinder och utmaningar som få trodde var möjliga, och detta har bara varit möjligt tack vare den outtröttliga viljan hos lokala eldsjälar, hjältar och föreningsmänniskor. Dessa individer har visat sitt återkommande engagemang och hjälpt klubben när den behövt det som mest. IFK Ystad HK är ödmjukt tacksamma för varenda människa som på ett eller annat sätt funnits där för oss, i vått och torrt.

 

Framtiden för IFK Ystad HK är full av ambition och målmedvetenhet. Klubben har som vision att bygga upp en stadig grund som gör oss motståndskraftiga mot alla prövningar som kan möta oss. Genom ett fortsatt hårt arbete och ständig utveckling av föreningen hoppas vi kunna stå starka oavsett hur hårt det blåser. Men detta är inte möjligt utan hjälp från passionerade människor som brinner för "di röe" och värdesätter föreningslivet. IFK Ystad HK välkomnar alla som känner att deras hjärta klappar lite extra för klubben och gemenskapen att delta i vår framtidsvision.  Genom att bli ledare, funktionärer, volontärer eller på andra sätt engagera sig i den röda tröjan gör du en ovärderlig insats. Tillsammans kan vi fortsätta skriva den framgångsrika historien om IFK Ystad HK och göra handbollen ännu mer levande i Ystads hjärta.

 

Vill du engagera dig?

Kontakta oss på: info@ifkystad.se

 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga