SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Gösta Magnusson
2021-05-10 12:07

Kamraterna har sorg!

 

Förra veckan nåddes vi av budet att vår kamrat Gösta Magnusson avlidit. Göstas insatser för IFK Ystad och IFK Ystad Handboll i synnerhet har varit omfattande och många. Göstas gärningar inleddes när hans son Rickard börjad spela. Han har mångåriga uppdrag bakom sig, sekreterarare i dåvarande handbollsektionen något år, men framförallt som ordförande i handbollsektionen under 10 år. Nämnas skall också att han parallellt var ledamot i dåvarande huvudsektion. Efter sina år som förtroendevald så lade Gösta ner otaliga timmar i många av de föreningsaktiviteter som genomförts genom åren.

Våra tankar och vårt deltagande finns hos Göstas nära och kära.

Gösta, ditt minne lever!

 

Joakim Öhrström

Ordförande IFK Ystad Handboll

 

Anders Nilsson / Bertil Karlsson

Att bli stödmedlem..
2021-04-30 15:50

Vi har under veckan som gått fått en del frågor om att bli stödmedlem. Fantastiskt roligt att detta intresset har ökat! 

 

Att bli stödmedlem kostar endast 300 kronor och du kan här på hemsidan göra en anmälan under fliken medlemsskap.

 

Du kan också kontakta vårt kansli på telefonnummer 0411-748 00 eller maila oss på info@ifkystad.se

 

Önskar er alla en trevlig valborg! 

Veckans sportgäst på Radio Active
2021-04-28 21:17

Imorgon fredag klockan 9:15 kan ni lyssna på Radio Active, då berättar Veckans sportgäst om IFK Ystads HK barn och ungdomssatsning Klubben för alla - Lika villkor samma möjligheter!

48 timmar senare...
2021-04-28 13:00

Då har det gått 48 timmar sen vi lanserade vår barn-och ungdomssatsning. Det är så otroligt roligt att höra alla positiva kommentarer som vi har fått.

 

En häftig sak är att vårt inlägg på Facebook, om att vi har hållit presskonferens och lanserat en barn-och ungdomssatsning, har nått över 5500 personer! 🙂

 

Så fortsätt att gilla och dela våra inlägg på sociala medier om "Klubben för alla - lilka villkor och samma möjligheter" så det når övriga Sportsverige! #hejadiröe

Officiellt pressmeddelande
2021-04-26 14:10

 

                                                                                                        Pressmeddelande 2021-04-26

 

 

 

I samarbete med Sparbanken Skåne, Akea - Part of Eleda Group och Hassel AB lanserar

IFK Ystads HK:

 

”Klubben för alla – lika villkor och samma möjligheter”.  

 

Studier visar att barn och unga rör sig för lite. Ett fåtal når rekommendationen om minst en timmes fysisk aktivitet om dagen. Därtill tillkommer att idrott är dyrt och att det alltmer har kommit att bli en klassfråga. Avgörande är att sänka inträdesbarriärerna till idrotten och därför lanseras nu ett tredelat koncept för ungas handbollsaktiviteter.

 

– För oss är det viktigt att alla barn och unga ska ha möjlighet att börja spela handboll och fortsätta spela handboll. Det ska inte handla om familjens ekonomiska förutsättningar, säger Joakim Öhrström, ordförande i IFK Ystads HK

 

De tre grundstenarna i konceptet är: Gratis handboll för alla, ge vidare och en stödfond. Det innebär att alla barn och ungdomar som spelar handboll i IFK Ystad HK kommer att kunna göra det gratis, den enda kostnaden som tillkommer är den låga obligatoriska medlemsavgiften.

 

Klubben startar också upp en verksamhet som kommer att kallas ”Ge vidare”.  Detta är till för att medlemmarna ska kunna ge vidare skor och träningskläder som har blivit för små men som har mycket mer att ge. ”Ge vidare” kommer att bidra till en minskad kostnad för de familjer som inte har möjlighet att köpa all utrustning som krävs och det är dessutom ett utmärkt sätt att arbeta för en hållbar konsumtion och produktion.

 

Den tredje grundstenen är en ny stödfond. Fonden skall främja, uppmuntra och stödja barn och ungdomars möjlighet till träning och rörelse. Den kommer bland annat att rikta sig till de familjer som behöver ekonomiskt stöd till exempelvis träningsutrustning, cuper och träningsläger.

 

-Det finns de föräldrar som inte har råd att följa med sitt barn på en cup, där barnet får åka själv eller i värsta fall där barnet hittar på en ursäkt för att inte följa med. Vi tycker att det är alla barns rättighet att få ha sina föräldrar stående bredvid planen, applåderandes och hejandes. Den möjligheten skapar vi genom denna fond, säger Joakim Öhrström, ordförande i IFK Ystads HK.

                                                                           

Så här säger våra tre samarbetspartner om satsningen:

- Det är välkänt att fysisk aktivitet hjälper oss att må bra, hålla stress på avstånd och klara vardagen. Alla barn behöver få möjlighet att bygga upp sitt välmående, utan stora kostnader för familjerna. Vi tror att detta är en satsning som kommer göra skillnad för många, inte minst i dessa tuffa pandemitider, säger Patrik Hansson, kontorschef för Sparbanken Skåne i Ystad.

 

- Akea värderar idrott högt och Föreningslivet är en vital del av vårt hållbara samhälle. I IFK Ystad finns den goda kraften, humankapitalet, som kan flytta ungdomar från ett ställe till ett bättre Plattformen inkluderar och präglas av ”alla ska med. Plattformen kommer positivt påverka nästa generation. Vi är stolta partners,  säger Ingemar Queckfeldt, Head of Sponsorship på Akea – Part of Eleda Group

 

- Vi vill ge flera möjlighet att idrotta utan att det är pengarna som styr. IFK Ystad värnar om lika villkor och samma möjligheter för alla. Bra ledarskap och engagerade medlemmar värnar om barn och ungdomars hälsa. Det är viktigt att fånga upp barn tidigt då idrottande ger många hälsofördelar och gemenskap. Vi ser oss priviligierade som kan få möjligheten att samarbeta i detta projekt, Klubben för alla, säger Anders Hassel, Hassel AB

 

Klubben är oerhört stolt över att kunna presentera denna satsning som förhoppningsvis kommer att skapa skillnad och möjligheter för barn och unga.

 

-Vi tror att när en idrottsaktivitet inte kostar så kommer fler barn och ungdomar att prova på att idrotta, vilket leder till ökad fysisk aktivitet, som i sin tur resulterar i god hälsa och välbefinnande.

 

 

IFK YSTAD HANDBOLL 2021-04-26

 

Joakim Öhrström                     Torbjörn Fjorde                        Josefin Hallgren

Ordförande                                Ledamot och                            Ledamot och

                                                   Konceptansvarig                      konceptansvarig

 

 

 

Kontaktuppgifter för frågor:

info@ifkystad.se

0411-748 00

Nyheter från våra lag
Pojkar 11/12, 24/11 21:55 
Pojkar 11/12, 12/10 22:01 
Pojkar 09/10, 12/10 19:32 
Ystapågarna, 10/10 17:26 
Ystapågarna, 10/10 17:18 
Pojkar 11/12, 02/10 14:13 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons