Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Ystad HK

Lotteri Polenkryssning
2020-01-23 10:59

Vinst vid lotteriet i samband med helgens Polenkryssning utföll på lottnummer 14954.

Vinsten är utlämnad.

Handbollsligan fortsätter
2020-01-20 12:18
Men först ska vi avsluta det speluppehåll vi haft, detta gör vi genom att under kommande helg spela två stycken träningsmatcher. På fredag 24/1 klockan 18.30 i Ystad Arena möter vi USAs herrlandslag. 

På söndag 26/1 klockan 13.30 spelar vi mot norska Kolstad också i Ystad Arena. Detta blir två bra chanser för våra nyförvärv att visa upp sig. Samt för hela laget att sätta det spel som blivit intränat under pausen utav ligan.

Kom ner och ta chansen att se om grabbarna skött träningen eller inte 

Elias Carlsson
Skribent 
IFK Ystad 
Damhandboll!
2020-01-09 15:19

I augusti 2019 skrevs det ett nytt blad i IFK Ystad Handbolls historiebok, vi startade upp tjej- och flickhandboll. Ytterligare ett steg i IFK Ystads arbete mot jämlikare miljöer, inte minst i föreningslivet. 


Responsen har varit odelat positiv kring uppstarten. När vi nyss gått in i ett nytt årtionde så tar vi nästa steg, IFK Ystad Handboll startar upp damhandboll. 


Det är med stor glädje och stolthet som vi under tränarduon Kenan Kozica och Niklas Borgström ledning redan nu drar i gång damverksamheten. 


Blir en viktig och mycket inspirerande uppgift för oss alla, att likt vår pojk- och herrverksamhet, sätta vår flick- och damverksamhet på Sveriges handbollskarta framöver.


Mvh

IFK Ystad


Nyförvärv Axel Morand
2019-12-30 22:04

Axel Morand


Längd 1,95cm

Vikt 85kg

Född 980717

Klubbar: Staffanstorp HK, H43, Lugi 

 

Med direkt övergång kommer V6 talangen Axel Morand från LUGI att ansluta till IFK Ystad. Kontraktet är skrivet på 1,5år. 

 

Det är roligt att vi snabbt hittade en lösning på så hög nivå. Han har figurerat i både U- och J-landslag under många år och tyvärr fått stå lite bakom i Lugi. Vi tror att han kommer att utvecklas bra i IFK Ystad.

 

En snabb spelare med bra spänst och räckvidd.

 

Axel känner redan Måns och Cosmo i laget så vi hoppas att kan skall trivas bra i truppen. Första träning med laget blir 8 januari.

 

Vi får tacka Kenneth och Lugi för en snabb lösning. 

 

Mvh

IFK Ystad Handbollsklubb​

Anders Hassel

Seger hemma mot Önnered
2019-12-27 21:12

En jämn första halvlek och det stod 15-13 på tavlan. I andra halvlek ökar vi tempot och tillslut kommer de enkla målen. Vi lyckas kontra tack vare bra försvars- och målvaktsspel. 


”Vi var inte riktigt på tårna de första 10-12 minuterna. Sen ändrar vi lite bakåt och får träff, det är väl en ok första halvlek. Vi gör 15 och släpper in 13 vilket kan va lite mycket i första. Sen drar vi upp takten och i andra halvlek och kontrollerar hela matchen. Slår av lite på takten sista 5-10, men nu har vi 24 poäng och det ska bli skönt och gå på ledighet.” - Sibbe


Nu går vi på ledighet fram tills den 29e januari då vi spelar borta mot Skövde. 


Förövrigt önskar vi er ett gott nytt år. Hoppas vi ses i hallen nästa år för att fullfölja denna säsong.


Elias Carlsson

Skribent

IFK Ystad HK

Inför Önnered på hemmaplan
2019-12-27 00:35
Det var en knapp förlust uppe i Partille senast, nu har vi chansen att revanschera oss. Önnered kommer på besök, en väldigt intressant match med tanke på hur det såg ut sist. 

Sibbe säger såhär "Det gäller att vi kommer upp i nivå från första början, även att vi är beredda på deras snabba spel. Sen kan vi inte låta deras målvakt göra en likadan match som sist. Då han kom upp i över 20 räddningar." 

Just nu ligger vi på en 7e plats och har tagit 22 poäng. Ovanför oss har vi Lugi som också har tagit 22 poäng. På 5e plats ligger Ystads IF och dem har 24 poäng. Med det sagt går vi för två poäng imorgon!! 

IFK Ystad HK önskar även alla med anknytning till klubben ett gott nytt år. Vi ses nästa år i arenan för att fullfölja denna säsong.

Elias Carlsson
Skribent
IFK Ystad HK
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons