SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Ystad HK

Medlemmar i Klubb 1927

Leif Wedberg, Bertil Karlsson, Jeanette Wrangborn, Pia Berglund, Ann-Christin Petersen, Margrethe Karlsson, Göran Sjunnesson, Preben Petersen, Joakim Öhrström, Arne Fransson, Fredrik Nilsson, Ingemar Johansson, Christer Persson, Anna Andersson, Tony Andersson,

Jonas Nedervi, Göran Andersson, Kviskes Begravningsbyrå Anders/David, Johan Hansson, Richard Nilsson, Bernt-Åke Andersson, Carl-Axel Sandén, Anders Daun, Kent Johansson, Stellan Sjögren, LÖFQUISTS MEK VERKSTAD AB, Anders Hassel, Tina Hassel, Stefan Petersson, Tommy Falkman, Bettan Falkman,Thomas Jarl, Karlssons Aktioner Trelleborg, Benita Lellky,

Familjen Maria och Sune Åkesson,

Vem blir nästa medlem???

Kungälv avgjorde på straff i sista sekunden
2022-09-25 11:28

 

 

 

Det var en jämn start på matchen. IFK hade väl svårt att få igång försvarsspelet denna eftermiddag, och Kungälv fick inledningsvis gör för många enkla mål. Kungälv stack iväg till 9-6, dock vaknade IFK till och svarade med 3 raka mål fram till 9-9. Slutet av första lyckades IFK vända och ta ledning i matchen med 16-15 inför andra halvlek.

I andra halvlek låg IFK före i målprotokollet och till synes kunna gå mot en ny seger. Vid ställningen på tavlan 20-23 i IFK favör händer det som ej får hända.

S. Seifert – Jag vet inte vad vi tänker på där. Vi blev alldeles för nonchalanta. De påminner mycket om premiären där vi också gick ner oss, säger IFK-tränaren.

Kungälv går upp i ledning till 29 - 28 på några få minuter.  IFK hade som mest en 4:a bollars ledning men har förtvivlat svårt att föra matcher där man leder.  Med andra ord så kom Kungälv tillbaka in i matchen och kvitterade till 31-31 med ca 30 sekunder kvar.

Det är då  som IFK drog på sig en offensiv foul i sitt sista anfall, och istället fick Kungälv sista anfallet. Där drog Jesper Johansson på sig ett rött kort som resluterarde i att Kungälv fick straff. Henrik Rhåsson ställdes öga mot öga mot Måns Landgren i IFK målet från 7 meter, Rhåsson prickade dit straffen och en ångestladdad hemresa väntade runt hörnet för ett sargat IFK för dagen.

 

För dagen en riktigt tung förlust för IFK Ystad, som har så mycket mer att ge i matcherna.
32 insläppta bollar för dagen är absolut inte godkänt.
Den mentala blockaden bör gnuggas bort omgående och sikta mot nästa motståndare med ännu större kraft.
 
Nästa match för IFK Ystad är mot Karlskrona borta 1 oktober kl.16:00 i Brinnova Arena.
 
/H
 
 

 

Stubinen torr IFK Ystad HK möter Kungälv HK kl.15.00 idag.
2022-09-24 14:27

Bortapremiär för IFK Ystad

IFK Ystad spelar sin första bortamatch för säsongen i handbollsallsvenskan. De möter ett Kungälv som kvalade sig upp och har investerat i en del ligaspelare, så det blir en match som är mycket svårare på pappret denna lördagseftermiddag.

 

Status i laget.

IFK Ystad ställer upp med samma trupp som besegrade Västerås Irsta senast.

 

S. Seifert, IFK Ystad -Det kommer att bli en tuffare uppgift än den vi hade senast. Kungälv har ett helt gäng spelare som har erfarenheter från ligan, inte minst Tobias Johansson som varit dominant i RIK under flera år. Det håller inte att låta honom göra sju mål och sju assist. Vi måste göra en bättre insats än i premiären för att kunna ta poäng. Det var mycket som var bra mot Västerås Irsta men jag ser gärna att vi minimerar våra svackor och är skarpare i lägena när vi väl får dem. Jag önskar mig också att ett förbättrat försvars- och målvaktsspel ger oss lite fler kontringar än senast.

 

( inför matchen med tanke på spelartrupper osv.)

Kungälv kvalade till handbollsallsvenskan i våras och siktar definitivt inte lägre den här säsongen. Detta är förmodligen en av IFK:s svårare matcher under säsongen. Det gäller för IFK att stubintråden är torr och att vinna målvaktsmatchen och få enkla kontringsmål så att det finns krafter kvar för att stå stadigt i det uppställda spelet och vara vaksam på Tobias Johanssons smuggelhandboll. En 50/50-match på förhand, möjligen med en liten övervikt för Kungälv med tanke på hemmaplansfördelen.

 

IFK laget med ledare lämnade ett lugnt Ystad vid 8 tiden nu på morgonen idag.

Samtal med Sportchefen för en kort stund sedan inger ett gjutet självförtroende där det inte finns en chans att vika sig utan tvärt om att ta alla poäng med tillbaka till Ystad.

- Hur ser det ut med mister 100% Oscar Hansson?

- Oscar ser ut att vara i fin form inför dagens match, stabil.

-Får vi eventuellt se några av de yngre killarna idag?

- Matchbilden kommer att avgöra, det är som sagt ATT göra vad vi ska och ta samtliga poäng med till Ystad som gäller.

Nu är det 33 minuter till avkast.

 

Vi kanske får se räv o rackarspel som senast med ett fruktansvärt snabbt Time Out kort som kom in från ”Sibbe” (har aldrig sett honom så snabb)!! Han insåg att IFK höll på att tappa boll efter strul och Västerås Irsta mycket väl kunnat få med sig alla poäng hem. Tack o lov godkändes Time Outen och det blev IFK:s boll på nytt. Västerås Irstas H6: a Johan Hedman hade säkerligen mardrömmar då han kunde kvitterat men drog bollen i stolpen i stället. Med tanke på att IFK ledde matchen en stund med 6 bollar och Västerås Irsta var uppe och nosade på oavgjort minst i slutskedet så var det starkt att vinna med 4 bollar.

 

Mina tankar:

Ett skakat IFK lag på olika plan men det är bara att knyta näven och göra allt snabbare, bättre, smartare än sin motståndare. En Oscar Hansson och Axel Eriksson med obendlig vilja att vilja vinna hur jäkla hårt eller ont det gör. Det är inte läge att lira i "gladiatorspelen" =(allsvenskan där alla lag slår varandra) utan en General som visar vägen.  Tekniska fel är ett lags död och dessa vill vi inte se idag, de får gärna Kungälv stå för.

 

Övriga matcher denna omgång.

I går: Vinslöv–Varberg.

I dag: Kungälv–IFK Ystad, IFK Karlskrona–Torslanda, Skånela–Rimbo, Tyresö–AIK.

Söndag: Amo–Drott, VästeråsIrsta–HF Karlskrona.

 

 

 

 

Matchinformation från omgång 1

Kungälv HK- HK Varberg

Kungälv HK premiärspelade borta mot HK Varberg. Kungälv började bäst och gick fram till 0–2 och 3–5, sedan tog hemmalaget över och kunde ta ledningen 10 minuter in i första halvlek. Sedan blev det ombytta roller och Varberg ledde med 2–3 bollar i resten av halvleken som slutade 20–18 till hemmalaget.

I andra halvlek gjorde Varberg ett ryck fram till 23–18 och tvingar Kungälv till en timeout. Vad som sas där verkar ha haft effekt för Kungälv vände åter på steken och efter 44 minuters spel var det helt jämt 26–26. Lagen byter sedan mål med varandra, Varberg går fram till 33–31, men Kungälv kommer åter tillbaka och matchen slutar till sist 33–33.

När jag tittar på helheten av matchen får resultatet ses som rättvist och delad pott är en helt godkänd öppning på årets herrallsvenska.

Nu väntar ett skickligt Kungälv HK mot vårt IFK Ystad HK idag denna eftermiddag.

Målskyttarna från premiäromgången mot HK Varberg

Kungälv: Hannes Rybo 10, Tobias Johansson 7, Daniel Wester 3, Isak Hane 3, Henrik Rhåsson 3, Emil Lennartsson 2, Alexander Regen 2, Isak Älgekrans 2, Filip Elfstrand Strålman 1

Varberg;: Johan Szybanow 7, Morten Damgaard 7 Daniel Lindroos 4, Simon Källström 4, Filip Andersson Moberg 4, Jacob Friberg 2, Axel Skoog 2, Julian Sjögren 1, Linus Lindberg 1, Oskar Davidsson 1

 

 

Mvh Rex.

Ystadpågarna genrepar ikväll
2022-09-23 17:48

Med dunder o brak ska vi in i träningsmatch. Det har varit mycket nötande sedan vinsten mot HK Farmen från div 1 senast, handboll är färskvara. Är vi inte taggade med glädje o attityd blir det tufft ikväll. Så ikväll om man inte finner något på alla kanaler i tn:n så kan man ta sig till Ystad Arena till kl. 19.30 och heja fram YP.

 

Väl mött i hallen

 

Mvh spelare och ledare. 

Seriepremiär
2022-09-16 08:54

Då är det dags att ställa upp för det RÖDA laget.

Kom till Arenan och heja fram pågarna!

 

Styrelsen

Nyheter från våra lag
Ystapågarna, 24/09 15:08 
Damlag, 14/09 13:50 
Ystapågarna, 17/08 16:43 
1927 Klubben, 20/04 16:34 
Pojkar 15/16, 01/02 17:18 
Ystapågarna, 15/01 20:34 
 
Red Top
Diamant
Guld
Silver
Brons
Övriga