Hej!
Gör som IFK Ystads handbollskillars bästa grilltips inför sommaren.
Här kommer mitt grilltips.
Farbror Mats grill glaze.
Användning:
Ska strykas på köttet med jämna mellanrum under grillningen men går även att använda som sås och marinad.
Ingredienser:
6dl ketchup, 125g brunt muscovadosocker, 3msk äppelcidervinäger, 4msk
HP-sås, 1msk Worcestershire-sås, 1tsk rökt salt, 1msk chilipulver, 1msk
malen vitpeppar, 2tsk grovsalt, 1tsk cayennepeppar, 1tsk vitlökspulver,
1tsk senapspulver, 1/2 tsk chipotlepeppar, juice från 1/2 lime.
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en kastrull. Tillsätt alla övriga
ingredienser utom ketchup. Blanda ordentligt och tillsätt ketchup. Koka
långsamt upp över direkt värme. Låt det hela sjuda i ca 20 minuter över
indirekt värme. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
Mvh: Linus Fernebrand
Anders Nilsson/Bertil Karlsson